2006

Kodanikuühiskonna 2006. aasta tegijaid tunnustati 3. mail 2007 Toompea lossi valges saalis.

EMSLi nõukogu valis esitatud kandidaatide seast 2006. aasta mittetulundusühinguks MTÜ Taaskasutus, kes on suurepärane näide ühiskondliku missiooni ja toimiva ärimudeli ühendamisest sotsiaalseks ettevõtluseks – tegutseb vanakraamipood, käsitöökoda, keskkonnaõpe, toetatakse suurperesid jne. Mullu aitasid säästva tarbimise idee levikule kaasa disainer Reet Ausi moekontserdid koostöös Tallinna taaskasutuskeskusega.

Aasta avaliku sektori asutuseks sai välisministeeriumi arengukoostöö büroo, kes on juhataja Marje Luubiga olnud vahetuks ja konstruktiivseks koostööpartneriks kodanikeühendustele ning eeskujuks info jagamise ja kaasamisega teistele avaliku võimu organisatsioonidele.

Aasta äriettevõtteks nimetati Paulig Baltic AS, kelle partnerlus MTÜga Töötahe aitas luua Keilas kuus uut töökohta puudega inimestele, kes avatud tööturul toime ei tule. Tänu Pauligi initsiatiivile sai Töötahe omale esimese järjepideva tegevuse.

Kodanikuühiskonna 2006. aasta teoks tunnistati Tammsaare pargi kontsert mullusel presidendivalimiste päeval, mida on juba korduvalt peetud eestlaste üksmeele ja kodanikualgatuse taasärkamiseks.

Aasta missiooniinimeseks valiti Juhan Kivirähk, kelle asjatundlikud avalikud esinemised ja kommentaarid sotsioloogi ning avaliku arvamuse uurijana on aidanud oluliselt kaasa kodanikuühiskonna põhimõtete rakendamisel Eesti ühiskonnas juba palju aastaid.

Üritust toetas Riigikogu Kantselei; kolm tunnustatut osalevad Balti-Ameerika Partnerlusprogrammi ja Avatud Eesti Fondi toel mai lõpus kodanikuühiskonna aastakonverentsil CIVICUS World Assembly Šotimaal.

Vaata siit peetud kõnede enam-vähem versioone:
Ene Ergma tervituskõne
Barbi Pilvre ettekanne

FOTOGALERII: