Uudised

2021. aasta Karl Suure noorteauhinna konkursi kutse

laine uudised-laine
25. jaanuar 2021

Alates 2008. aastast on Euroopa Parlament koos Aachenis asuva Karl Suure rahvusvahelise auhinna sihtasutusega kutsunud igal aastal kõigi ELi liikmesriikide noori üles esitama noorte poolt ja noorte heaks läbiviidavaid projekte, mis kajastavad noorte aktiivset osalust Euroopa arengus.

Noorteauhinna konkursil saavad osaleda 16-30 aastased noored, kes võivad esitada oma projekte kas üksi või – eelistatavalt – rühmana. Projektid peaksid edendama vastastikust mõistmist Euroopas ja rahvusvahelisel tasandil, toetama ühtse Euroopa identiteedi kujunemist ja integratsiooni, näitama eeskuju Euroopas elavatele noortele ja tooma konkreetseid näiteid ühtse kogukonnana elavatest eurooplastest.

2020. aasta Karl Suure noorteauhinna Eesti eelvooru võitis noorteühenduse AEGEE-Tartu projekt “Summer University: Time Travel through the Flatlands” (“Suveülikool: ajarännak läbi tasase maa”). Tegemist oli noortele suunatud projektiga, kus 50 erinevatest riikidest pärit noort osalesid neljas riigis toimunud suveülikoolis, mille käigus õpiti paremini tundma Euroopa eri piirkondade ajalugu.

Parim konkursile saadetud projekt saab auhinnaks 7500 eurot, paremuselt teine projekt 5000 eurot ja kolmas 2500 eurot. Auhinnaga kaasneb kõigile kolmele laureaadile kutse külastada Euroopa Parlamenti Brüsselis või Strasbourgis.

Koos laureaatidega kutsutakse iga ELi liikmesriigi eelvooru võitnud projekti esindaja 2021. aasta maikuus mitmepäevasele külaskäigule Aachenisse, kus tal on võimalik osaleda ka 11. mail 2021.a. toimuval 2020. ja 2021. aasta noorteauhindade üleandmise tseremoonial. Antud reis on ainulaadseks võimaluseks kohtuda Aachenis teiste aktiivsete noortega üle kogu Euroopa; ühtlasi leiavad konkursil edukaks osutunud projektid laialdast kajastamist ka erinevates meediakanalites. 

Avaldusi konkursil osalemiseks saab esitada kuni 15. veebruarini 2021 elektrooniliselt aadressil https://epprizes.secure.europarl.europa.eu/epprizes/.

Rohkem infot Karl Suure noorteauhinna kohta leiab siin: http://www.charlemagneyouthprize.eu.

Lisateavet Karl Suure noorteauhinna konkursi ning selles osalemise tingimuste võib saada ka noorteauhinna korraldajatelt (ECYP@ep.europa.eu) või Euroopa Parlamendi Eesti büroolt (Anno Aedmaa, anno.aedmaa@europarl.europa.eu).